Meniu

Injectarea cu synthol - intre viata si moarte

Synthol
  • 29.04.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

Genetic corpul uman are niste limite in dezvoltarea fizica, bine setate in ADN-ul nostru ca specie, transmise din generatie in generatie. In culturism, sportul in care “mare” sau “imens” inseamna premii, titluri si glorie, cresterea in masa musculara este scopul fiecarui sportiv. Cand un sportiv atinge limita de crestere in masa musculara pe cale naturala, prin antrenament si dieta, acesta devine tot mai tentat sa apeleze la dopaj. Unii culturisti apeleaza la dopaj chiar inainte de a ajunge la limita naturala de crestere in masa musculara, exact in momentul in care nu mai au rabdare sa se dezvolte natural si vor rezultate spectaculoase intr-un timp cat mai scurt. In general culturistii folosesc testosteron, steroizi sau hormoni de crestere pentru adaugarea de masa musculara peste limita naturala.

 

Problemele cele mai mari cu cresterea si mentinerea masei musculare apar cand tinem dieta, cand numarul de calorii zilnice este mai scazut. In aceste conditii cei mai multi culturisti apeleaza la dopaj, care-i ajuta la mentinerea, definirea masei musculare si obtinerea unei forme fizice ce nu poate fi obtinuta pe cale naturala. Infricosator este faptul ca unui culturist care face o pauza sau renunta la dopaj o perioada de timp, masa musculara ii dispare intr-un mod extrem de vizibil, de la o saptamana la alta, chiar ai impresia ca se dezumfla.

Monstruozitati

Ce te faci cand vanitatea, narcisismul si dorinta avida de a avea extra masa musculara si reducerea stratului de tesut adipos, prin folosirea dopajului, nu mai are rezultatul mult asteptat de culturist? Astazi competitiile de culturism au ajuns la un nivel extrem, in care orice metoda de crestere a masei musculare face diferenta intre glorie sau anonimat, determina pe unuii culturisti ca sa apeleze la metode mai putin ortodoxe de crestere a masei musculare. O astfel de metoda neortodoxa este injectarea de ulei pentru marirea locala a masei musculare. Metoda injectarii nu este noua, ea a fost folosita pentru prima data in anii ’80, cand unii culturisti au inceput sa se injecteze cu Esiclene, care este un steroid anabolizant. Surprinzator este faptul ca injectarea cu Esiclene in muschi, nu ducea la o crestere spectaculoasa a masei musculare, dar producea o inflamare locala a muschiului, in zona injectata, care dura cateva zile, oferind iluzia de crestere spectaculoasa a masei musculare.

 

DIn experienta, unii culturisti au observat ca Esiclene avea cele mai bune rezultate cand era injectat in grupele mici de muschi, cum sunt deltoizii sau gambele. Prin urmare, inflamatia produsa realiza o crestere de aproape 4 cm in perimetrul muschiului, numai in 2-3 zile de la injectarea cu Esiclene. Efectul injectarii cu Esiclene in grupele de muschi mari producea doar inflamari zonale ca niste galuste vizibile mai multe zile. Totusi mai multi culturisti au castigat competitii de culturism folosind injectarea cu Esiclene. Din cauza ca Esiclene a fost interzis la un moment dat de la fabricare si utilizare, acesta se gasea tot mai greu si a disparut total de pe piata in scurt timp.

Efectele injectarii cu synthol

Obsesia culturistilor de a obtine cresteri musculare, vizibile peste noapte, era o dorinta prea mare ca sa nu apara ceva pe piata ca inlocuitor pentru Esiclene. In anii ’90 a aparut pe piata un produs, denumit generic Pump&Pose, promovat ca un ulei pentru pozare si care avea un efect asemanator celui obtinut cu Esiclene. Amestecul contine 85% ulei (trigliceride cu catena medie), 7.5% lidocaina (anestezic local) si 7.5% (alcool), pentru sterilizarea amestecului. Astazi acest amestec este cunoscut ca Synthol. Efectul injectarii cu Synthol este acela ca largeste tesutul care inconjoara muschiul denumit fascie. Aceasta impiedica in mod natural dezvoltarea musculara, tinand strans muschiul ca acesta sa nu se dezvolte peste o anumita limita naturala. Astfel, in urma injectarilor regulate se obtinea o marire a fasciei, si culturistul obtinea un spatiu extra pentru cresterea masei musculare. Din pacate culturistii au ajuns sa se injecteze zilnic cu Synthol timp indelungat.

 

Injectarea cu Synthol produce efecte adverse serioase, daunatoare sanatatii culturistului. Embolia pulmonara poate aparea, daca din greseala culturistul isi injecteaza Synthol intr-un vas de sange. Daca din greseala, in timpul injectarii, este atins un nerv, se pot produce infectii sau accidente vasculare cerebrale. Iar la cei care s-au injectat in mod regulat, o perioada de timp indelungata, au aparut noduli intramusculari care au deformat muschiul.

Intre viata si moarte

Uluitor este cazul unui culturist care si-a injectat regulat, timp de mai multi ani, Synthol in masa musculara, astfel a ajuns ca bratul sa-i masoare 70 cm in circumferinta. La o examinare RMN, medicii au descoperit peste 100 de chisturi intramusculare si subcutanate, unele de marimi considerabile de peste 7 mm. Medicii au fost socati cand au descoperit ca muschiul bratului era in parte complet inlocuit de chisturile de Synthol. Tot muschiul biceps, in timp, a fost inlocuit complet de tesuturi cicatrizante, iar tot muschiul era inflamat. Singurul muschi din brat care a ramas relativ cu tesut muscular, era o parte din muschiul triceps. Probabil din cauza pozitiei anevoioase la injectare, a scapat cu mai putine intepaturi, dar si acesta prezenta chisturi si cicatrici intramusculare. Solutia pentru salvarea culturistului a fost interventia chirurgicala si indepartarea chisturilor si a tesuturilor infectate, pierzand o mare cantitate de masa musculara. Totusi culturistul nu a scapat in totalitate de necaz, fiind pasibil de cancer asociat cu inflamatia cronica a masei musculare.

 

Dorind sa obtina o masa musculara peste limitele naturale, culturistul, prin injectarea cu Sybthol, o perioada lunga de timp, a reusit sa-si distruga muschii si sa-si puna chiar si viata in pericol. Din pacate chiar si dupa interventii chirurgicale repetate, masa musculara pierduta nu se mai reface si risti ca sa pierzi totul inclusiv propria-ti viata. Atentie, injectarea cu Synthol este cea mai mare prostie pe care o poate face un culturist, din dorinta de a creste in masa musculara repede si vizibil. In plus, iti poti pune sanatatea si chiar viata in pericol, ca sa nu mai vorbim ca poti pierde toata masa musculara pentru care ai depus efort si ai facut atata antrenament multi ani de zile. Alege intotdeauna sanatatea si dezvoltarea masei musculare pe cale cat mai naturala, doar prin dieta si antrenamente.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu