Cel mai greu lucru, in aceasta lume, este sa lupti pentru dreptate. Cand ti se face o nedreptate, acest lucru te consuma psihic, fizic si nervos. Cu cat timpul trece si nu reusesti ca sa-ti gasesti dreptatea sau sa fi reabilitat, cu atat mai repede ajungi in mormant. Oricum privim lucrurile nedreptatea a bagat cei mai multi oameni nevinovati in mormant. Gandul ca ai fost nedreptatit te macina zi de zi, secunda cu secunda, este acolo in mintea ta si nu te lasa in pace. Te consuma mai rau si mai repede ca un cancer, si nu vei gasi alinare pana ce nu ti se face dreptate. Acea dreptate pe care o meriti, pentru care traiesti si respiri. Dreptatea ta.
Justitia Romana pe cat o ridicam in slavi, desi se doreste a fi o justitie profesionista, NU este o justitie dreapta in adevaratul sens al cuvantului. De fiecare data cand privesc spre Justitia Romana vad o justitie de tip medieval in care argumentele logice si probele solide nu au nici o valoare in savarsirea actului de justitie, tot ce conteaza este cine si cum dicteaza. Vad o justitie in care cei care sunt implicati in actul de justitie fac erori incomensurabile si nu raspund pentru greselile savarsite in actul de justitie. Nici macar nu si le asuma. Uneori ca sa-ti castigi dreptatea ajungi pana la CEDO. Dar, stau si ma intreb oare cati dintre cei nedreptatiti de Justitia Romana mai au puterea si resursele necesare ca sa ajunga pana la CEDO?
Cum poate fi numita Justitia Romana, JUSTITIE DREAPTA? Cand un criminal a fost eliberat dupa 5 ani de detentie? Acest lucru este inimaginabil, inadmisibil si absurd. Asta inseamna ca Justitia Romana este cea mai permisiva din lume cand vine vorba de pedepsirea criminalilor. Ce ar fi ca sa facem un fel de turism judiciar prin care sa dam posibilitatea tuturor criminalilor din lume ca sa poata veni la noi in tara si sa fie judecati in Romania pentru a putea primi cele mai usoare pedepse. Macar asa, Justitia Romana, s-ar putea intretine prin taxele de judecata si n-ar mai manca banii contribuabililor pentru a imparti o justitie stramba, fara ca nimeni sa raspunda pentru actul de justitie.
Cazul Tundrea este de notorietate pentru erorile Justitia Romana. In 1992 o tanara de 14 ani a fost violata si omorata. Marcel Tundrea a fost arestat si condamnat la 24 de ani de inchisoare, din care a executat 12 ani. Tundrea dupa 12 ani de detentie a reusit, din puscarie, sa-si demonstreze nevinovatia printr-o proba de ADN. Omul a fost eliberat in 2004 si a murit in 2007, din cauza problemelor de sanatate agravate in anii de detentie, inainte ca CEDO sa-l poata reabilita. Adevaratul criminal, Gheorghe Avram, a fost prins si in 2012 a primit o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare pentru crima din 1992. Culmea este ca, dupa prima crima, acest individ Gheorghe Avram a mai comis o crima pentru care a mai efectuat cativa ani de inchisoare. Aici, intervine Justitia Romana, cea mai profesionista justitie din lume, care, dupa 5 ani de detentie il elibereaza pe criminal, pe motiv de cumulare a pedepselor.
Uluitor este faptul ca un criminal in serie este eliberat de Justitia Romana dupa efectuarea unei parti din pedeapsa. Cred ca nu mai exista un caz similar, in lumea civilizata, in care un criminal in serie sa fie eliberat dupa ce a executat o parte din pedeapsa. Oriunde in lume, unde exista justitie si nu doar o imitatie de justitie ce avem noi, un criminal in serie este inchis pe viata. Nici vorba de eliberare conditionata dupa ce executa o parte din pedeapsa.
Nu exista argument pe lumea asta ca sa lasi liber un CRIMINAL IN SERIE. Asta numai justitie profesionista si dreapta nu se mai poate numi. Cum ramane cu dreptatea pentru victime? Cine le mai da viata? Cine le mai face dreptate? Cine raspunde pentru aceste aberatii pe care le face Justitia Romana? Acei judecatori care dau verdicte strambe cum mai pot dormi noaptea? Sunt cateva intrebari care vor ramane fara raspuns pentru totdeauna.
In concluzie, singura modalitate de reparatie, chiar si numai morala pentru toate victimele, este o reformare a Sistemului de Justitie Romanesc prin introducerea curtilor de jurati in actul de justitie si o legislatie mult mai dura in cazul criminalilor.