Meniu

Trebuie sa crezi in imposibil !

The Flash
  • 13.07.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

Ca sa intelegi ce iti voi spune, trebuie sa faci mai intai ceva. Trebuie sa crezi in imposibil. Poti face asta? Bun, fiindca noi toti am uitat cum arata miracolele. Poate fiindca nu prea s-au mai aratat in ultima vreme. Vietile noastre au devenit obisnuite, dar exista printre noi cineva cu adevarat neobisnuit. Nu stiu de unde a aparut. Nu stiu cum se numeste. Dar te-am vazut facand imposibilul pentru a apara pamantul pe care il iubesc. Deci pentru cei dintre noi care cred in tine si in ceea ce faci, vreau doar sa iti spun: “Multumim!”. Mi-ar placea sa pot spune si eu asta tuturor celor pe care-i voi intalni in cale. Mi-ar placea sa stiu ca exista cineva care vegheaza ca Romaniei sa-i mearga bine. Mi-ar placea sa stiu ca cineva vegheaza si are grija de comunitate, are grija de fiecare membru al ei si pune in practica politici guvernamentale care au ca scop bunastarea generala. Din pacate aceste deziderate sunt doar o utopie.

Totusi un licar de speranta inca mai exista, dupa momentul 16 noiembrie cand electoratul s-a mobilizat si a iesit la vot, rasturanand pe ultima suta de metri toate predictiile si sondajele de opinie. Cum s-a ajuns aici? Foarte simplu, electoratul a inteles, mai ales tineretul, ca politicienii intr-un mod dusmanos fata de cei pe care ar trebui sa-i reprezinte, ei demonstreaza prin aroganta ca nu-i intereseaza decat pastrarea propriilor privilegii pe care, ca o oculta suveica si le-au tot insinuat avand pretentia ca noi sa credem ca asa arata democratia, sa-i suportam si, daca se poate, chiar sa le multumim pentru incompetenta si modul corupt in care ne guverneaza. Inca din cele mai vechi timpuri prin aroganta se caracterizeaza orice birocratie dictatoriala. Asta era fata indiferent de varsta ministrilor de care domnul Ponta a facut mai mult caz decat despre orice aspect de fond sau de competenta. Oare cine mai poate fi convins cu falsele argumente de tinerete sau tinerime, prin care se fardeaza necinstea si oportunismul politic? Este un oportunism mostenit de ei ca atare si n-are nici un fel de varsta. Ci repeta aceeasi ipocrizie care nu tine seama de faptul ca o societate este compacta in cultivarea valorilor ei si, nici pe mine, nici pe cei de alta varsta decat mine, nici pe copiii nostri si nici macar pe urmasii lor, nu-i incalzeste cu nimic faptul ca Romania are corupti tineri, birocrati tineri, carieristi politici duplicitari tineri, demagogi tineri, oportunisti tineri sau puscariasi tineri. Prin urmare totul a fost doar praf in ochi aruncat de actuala guvernare tocmai din lipsa unui ideal politic adevarat.

 

In concluzie, atat Romania cat si societatea romaneasca au nevoie urgenta de un justitiar care sa puna ordine intr-o tara in care guvernarea s-a redus doar la furt si la administrarea bugetului in ultimi 25 de ani. Un justitiar care sa puna capat coruptiei institutionalizate care a cuprins ca un cancer toata tara. Un justitiar care sa imparta dreptatea acolo unde statul roman, la 25 de ani de la revolutie, a esuat lamentabil. Sunt constient ca cer prea mult si ca justitiarul este ceva utopic, dar pana apare si la noi cineva care sa devina un justitiar in adevaratul sens al cuvantului va recomand “The Flash” un serial antrenant si simpatic care te tine lipit de ecran si te provoaca sa visezi la o lume mai buna si mai dreapta.

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu