Meniu

Iubim sa facem fotografii inedite

Portret citadin
  • 08.08.2017
  • Newparts
  • Diverse
  • 0 comentarii

Trebuie sa recunoastem ca, ne place sa facem fotografii oricand si oriunde, mai ales ca, astazi avem la indemana o varietate mare de aparate electronice cu ajutorul carora putem face fotografii inedite. In plus, mai mult ca niciodata, facem calatorii, vizitam locuri, orase si culturi diferite, ocazie cu care facem o sumedenie de poze care sa ne reaminteasca si sa ne ajute ca sa retraim sentimentele avute in locurile vizitate.

 

In primul rand cand fotografiem cladirile trebuie sa folosim in avantajul nostru oglindirile, contrastele luminoase si perspectiva de fuga pentru a obtine o senzatie bidimensionala. Prin urmare cand fotografiem strazile inguste nu trebuie sa o facem pe centru, ci trebuie sa facem cativa pasi spre stanga sau spre dreapta, in acest mod se evita simetria suparatoare in favoarea unui cadru interesant. In asemenea imagini nu sunt de dorit liniile care tind sa convearga. Pentru a evita deformarile de perspectiva trebuie sa pastram o distanta cat de mare posibil fata de subiect, indreptand si obiectivul aparatului usor in sus.

 

Depinde pur si simplu de tine daca doresti sa surprinzi si personaje intr-un album citadin. Poti imortaliza soferii de taxi exotici si colorati dintr-o tara orientala sau studentii asezati pe caldaramul unei piatete italiene. La fel de interesanta este si imaginea de la balconul unei cladiri, cu trecatorii dintr-o piata, la o ora matinala, cand umbrele sunt lungi, iar lumina tangentiala deseneaza plastic caldaramul.

 

Nu trebuie sa fotografiezi cladirile in umbra sau in lumina insuficienta. Pentru a reda senzatia de spatialitate a cladirilor mai pregnant in imagine, utila ar fi fost o raza de lumina. Prezenta acesteaia ar fi creat un joc de lumini si umbre. Trebuie sa astepti asadar, ca soarele sa iasa de dupa nori si, cu ptina rabdare, imaginea ta va fi mult mai buna.

 

Ca si in cazul fotografiei peisagistice, atunci cand doresti sa surprinzi corect, monumente istorice, statui etc. trebuie sa ai grija sa incadrezi si baza acestora, impreuna cu spatiul care le defineste amplasarea. Aceste elemente completeaza o fotografie buna de arhitectura si favorizeaza punerea in evidenta a specificitatii locului. In plus trebuie sa acorzi atentie la compozitiile plictisitoare. In special la acest gen de fotografii trebuie sa te ghidezi dupa regula treimii de aur pentru compunerea cadraturii. Nu-ti mai ramane acum doar sa faci cat mai multe fotografii oriunde si oricand.

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu