Meniu

Alfa Romeo 4C - o bijuterie pe patru roti

Alfa Romeo 4C
  • 17.04.2017
  • Newparts
  • Auto
  • 0 comentarii

Constructorul de masini italian Alfa Romeo nu mai are nevoie de introducere, mai ales cand vorbim de masini sport compacte. Italienii de la Alfa Romeo au iesit pe piata cu noul model Alfa Romeo 4C o masina sport compacta pe care au testat-o pe circuitul de Formula 1 de la Nurburgring, unde a reusit sa scoata un timp impresionant de numai 8.04 pentru un tur de pista, facand-o cea mai rapida masina sport de serie care a fost testata pe circuitul german de Formula 1.

Alfa Romeo 4C panorama

Noul model Alfa Romeo 4C este propulsat de un motor cu 4 cilindri de 1.75 litri care genereaza o putere de 240 CP, in timp ce masina este deosebit de usoara si cu un consum destul de redus, aduce noul model in topul celor mai bune masini sport moderne. Timpul scos de numai 8.04 pe circuitul de la Nurburgring face din noul Alfa Romeo 4C un concurent redutabil pentru modelele Audi R8 si Porsche Cayman S, totodata arata ca 4C este una dintre cele mai bune masini sport compacte vandute astazi.

Interior Alfa Romeo 4C

Daca aruncam o privire retrospectiva asupra modelelor de masini si a timpului scos de aceastea pe circuitul de la Nurburgring, pe care Alfa Romeo 4C a reusit sa le depaseasca, ramanem surprinsi de-a dreptul. Este vorba de recordul din 1997 cand un Dodge Viper GTS a scos un timp de 8.10 minute, Mitsubishi Lancer Evolution IX a scos un timp de 8.11 minute, BMW Seria 1 M Coupe a scos un timp de 8.15 minute si Chevrolet Camaro SS in 2010, a reusit un timp de 8.20 minute intr-un tur de circuit. Daca modelul Alfa Romeo 4C a reusit sa bata timpul pe circuit al atator modele de masini sport performante, cu adevarat este o masina formidabila pe care orice fan doreste sa o conduca.

Spate Alfa Romeo 4C

Impresionant este pretul de numai 53000 euro al noului Alfa Romeo 4C, mult mai mic fata de un Porsche Cayman SS sau fata de pretul unui Chevrolet Corvette Stingray Coupe. Pe scurt, Alfa Romeo 4C ravneste la titlul de cea mai bine vanduta masina sport compacta din lume, avand un pret comparabil mai accesibil fata de restul modelelor sport deja alfate pe piata.

 

Trebuie sa recunoastem faptul ca mai exista o masina echipata cu un motor cu 4 cilindri, si care intruneste normele legale de circulatie pe drumurile publice, care a reusit pe circuitul de la Nurburgring un timp de 7.55 minute, mai bun decat Alfa Romeo 4C, insa Caterham R500 Superlight este o masina de curse foarte rara, transformata in masina de strada. Chiar daca un Caterham este mai scumpa decat un 4C, este totodata si o masina mai putin functionala cu rotile deschise si designul de masina sport de curse.

Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C este incredibil de rapida pe cel mai titrat circuit de Formula 1 din Europa, in plus, 4C ofera un nivel de performanta ridicat la un pret accesibil, cu un aspect interior potrivit pentru o masina sport italiana. Alfa Romeo 4C va avea un aspect interior ca o reminiscenta a gamei Ferrari , dar ofera acest lucru clientilor la un pret cu mult mai mic fata de ce ofera clientilor orice model al brandului calutului cabrat. Oricum privim lucrurile, Alfa Romeo 4C, este cea mai reusita masina de sport compacta italiana accesibila publicului larg.  

 

PRIMESTE NOILE ARTICOLE PRIN EMAIL GRATIS

Comentarii (0)
Adauga un comentariu